VN rapport stelt Israël gelijk aan de Amerikaanse slavernij

Een VN-agentschap zal volgens the Jerusalem Post nog maar weer eens een ander verwrongen en haatvol rapport tegen Israël vrijgeven. De VN Economische en Sociale Commissie voor West-Azië (ESCWA) schrijft naar verluidt een lasterlijke rapport waarin zij de ‘50 jaar van de Israëlische bezetting’ gelijkstellen aan de geschiedenis van de slavernij van de Verenigde Staten.

Apartheidsregime

Dit rapport komt slechts een maand nadat Rima Khalaf, ESCWA’s directiesecretaresse, ontslag had genomen vanwege een ander omstreden rapport waarin Israël als een ‘apartheidsregime’ werd weggezet. De secretaris-generaal van de Verenigde Naties verwierp dit rapport na scherpe kritiek van de Amerikaanse president Trump.

Slavernij

Het nu nieuwe rapport zal er op gericht zijn om de ‘verantwoordelijkheid en aanpak voor het berekenen van de cumulatieve kosten van de bezetting’ vast te stellen, zoals de resolutie die de ESCWA aannam om opdracht te geven voor dit onderzoek. Ook de Conferentie van de Verenigde Naties voor Handel en Ontwikkeling zou hieromtrent samenwerken met ESCWA. Hoewel er geen publicatiedatum is aangekondigd voor het rapport, is de verwachting volgens berichten in de Israëlische media, dat het symbolisch zal samenvallen met de 50ste verjaardag van de Zesdaagse Oorlog en de Jeruzalem-dag vieringen in juni.

Opnieuw steun uit Amerika

De VS is naar verluidt bezig om de publicatie van het rapport dwarsbomen, nadat het het vorige ‘apartheidsregime’-rapport met succes had bestreden. “De poging van VN-organen om dergelijke lasterlijk rapporten te publiceren zijn verwerpelijk en kan alleen maar worden omschreven als een walgelijke verdraaiing van de waarheid,” zoals de Israëlische VN-ambassadeur Danny Danon vertelde aan The Jerusalem Post: “We hebben duidelijk gemaakt dat we sterk zullen staan en eisen dat dergelijke lasterlijke publicaties het licht van de dag niet zullen zien.”

‘ik weet van niks…’

In antwoord op een verzoek van The Jerusalem Post over de kwestie, beweerde het bureau van de secretaris-generaal van de VN geen kennis over dit rapport te hebben.

Bron: united with Israël

Reacties zijn gesloten.