Mayim Bialik antwoordt Palestijnse Agitator Linda Sarsour

Mayim hier als Amy (met Sheldon)

Eén van de sterren uit de serie ‘The Big Bang Theory’, Mayim Bialik, werd verbaal aangevallen door de anti-zionistische activiste Linda Sarsour, een organisator van de Vrouwenmars in Washington, die stelde dat feminisme en zionisme onmogelijk samen kunnen gaan, omdat zionisten de rechten van ‘Palestijnse’ vrouwen negeren. “Het is zinloos om te spreken over een feministe die de staat Israël ondersteunt en niet bekritiseert. Zoiets kan in het feminisme niet. Of je komt op voor de rechten van alle vrouwen, met inbegrip van die van de Palestijnen, of van geen enkele vrouw. Daar kun je gewoon niet omheen “ zei Sarsour.

Het antwoord van Mayim op haar blog

Het Zionisme is het geloof in het recht van het Joodse volk om een autonome staat in Israël te hebben. Er zijn zionisten die kritiek hebben op bepaald Israëlische beleid en er zijn er die dat niet hebben; er zijn zionisten die vinden dat Israël land bezet en er zijn zionisten die vinden dat het hele land Israël toebehoort. En er zijn zionisten die tussen deze uitersten vallen. Het feminisme is de overtuiging dat een door vrouwen gedreven beweging verschil kan maken in kwesties over ras en gender-gelijkheid en dat vrouwen alle rechten, plichten en privileges verdienen, die ook worden geboden aan mannen. De definities van het zionisme en feminisme zijn niet in strijd zijn met elkaar. Absoluut niet.

Een kortzichtige en gevaarlijke beschuldiging

De beschuldiging dat het zionisme onverenigbaar zou zijn met het feminisme is uitzonderlijk kortzichtig” waarschuwde Mayim. “Het schildert een brede strook van vooroordeel tegen het gehele Joodse volk. Dat is niet goed. Er gebeuren slechte dingen als we gaan schilderen met zo’n brede kwast. Dat is fanatisme. Een feministische activiste die de schuld voor het beleid, gemaakt door enkelingen, neerlegt bij het totale Zionisme en iedereen die een warm hart voor de Joodse staat heeft, is zeer onverantwoordelijk bezig. Het is walgelijk, het is beledigend en het is verkeerd. Het leidt tot verdeeldheid in een beweging die juist samenhang nodig heeft en die samen staan voor gelijkheid; zowel nationaal als internationaal.”

“Als Zionistisch feministe kan ik niet geloven dat ik word gevraagd te kiezen tussen beide of zelfs dat ik mijn mijn religieuze, historische en culturele identiteit zou moeten verdedigen. ‘Links’moet zich afvragen waarom zij een microscoop gebruiken als ze naar Israël kijken. Laten we allemaal een stap op de plaats maken en niet vergeten dat we samen sterker zijn: Vrouwen, mannen, liefhebbers van rust en liefhebbers van vrijheid en rechtvaardigheid”

Bron: breakingisraelnews


Reacties zijn gesloten.