De leugen regeert

Op 7 januari stormden gewapende mannen het kantoor van het satirisch weekblad Charlie Hebdo in Parijs binnen. Daar was net een redactievergadering bezig. De mannen schreeuwden ‘Allahu Akbar’ en noemden de aanwezigen bij hun voornaam, voordat ze hen vermoordden. Acht journalisten, een receptionist, een bezoeker en twee agenten zijn gedood door de gewapende mannen. Later hoorden we dat een politieagente op straat werd gedood en dit bericht werd de erop volgende dag weer gevolgd door het bericht dat een andere gijzelnemer een aantal mensen vasthield in een Joodse supermarkt. Bij de bestorming van de winkel, werd de gijzelnemer doodgeschoten. Vier gijzelaars overleefden de gijzeling niet; ze werden door de gijzelnemer gedood toen hij de winkel betrad.

Paris

Tekenen van deze tijd

De wereld schokte op door dit grove geweld in Parijs. Toch zou ons dit niet moeten verbazen; de Bijbel vertelt ons immers dat het in de laatste dagen zó zal zijn, vol van satanisch geweld en verschrikking en wat krom is zal recht gepraat worden en andersom. Alles wat we nu zien gebeuren in de wereld, voor wat betreft deze terreur en de onthoofdingen, Israël wat als zondenbok in het Midden-Oosten wordt gezien en de bewuste dwalingen die via de media aan de mensen worden doorgegeven: ze gebeuren nu allemaal en wijzen op de spoedige terugkeer van Jezus Christus. De Heer vertelt ons wat er gaat gebeuren, zodat -als het gebeurt- je het zult zien en geloven. Johannes 14:29 En de Heer Jezus, Die op het punt stond om naar Zijn hemelse Vader te gaan zegt erbij: “Ik kan niet lang meer met jullie spreken, want de heerser van deze wereld is al onderweg” (vers 30) Reeds toen al begon de geest van de antichrist op de wereld en nu, bijna tweeduizend jaar daarna zien we de contouren van het antichristelijk rijk in de wereld om ons heen.[warning]

Ik ben een groot voorstander van vrijheid van meningsuiting. Toch ben ik het niet eens met de tekenaars van de spotprenten. Want de ‘satirische’ tekeningen gingen veel verder dan meningsvrijheid. Grote groepen mensen werden willens en wetens beledigd. Er komt een moment waarop we elkaar in de waarde moeten laten. Elkaar bewust beledigen is nooit de goede manier.

[/warning]

De paus liegt

Simpel gezegd: de wereldleiders liegen ons voor over wat de islam werkelijk is. Zo riep de paus alle Islamitische politieke, religieuze en intellectuele leiders op om bekend te maken dat de islam dit geweld nooit zou tolereren. ‘Zulk geweld wordt door de Islam niet getolereerd, noch roept de Koran op tot zulk geweld’. Wat de paus zei is een leugen. Het is een leugen. De Islam is geen vredelievende religie. Het is een religie, gebaseerd op verovering en overwinning. Islam betekent dan ook niet ‘vreedzaam samenleven’, maar ‘onderwerping’.

Niet tolereren of juist ertoe oproepen?

Islam zou een dergelijk geweld nooit tolereren? Het is het tegenovergestelde, want de Koran vergoeilijkt -of erger nog- roept op tot dergelijk geweld! Vorige week schreef ik het al: de Koran geeft meerdere malen het bevel om islamitische terreur in de harten van de ongelovigen te brengen en hen waar mogelijk te onthoofden! Elke Moslim die de Koran serieus neemt en wil doen wat daar in staat, zal radicaliseren. Gelukkig wonen er in Nederland heel veel Moslims die hier in alle rust wonen en hun dagelijkse gebeden opzenden in hun plaatselijke moskee. Zij zijn (nog?) niet bereid om te doen waar de Koran hen toe oproept. De hooggeplaatsten die de Islam een vredelievende religie noemen zijn op zijn best onwetend maar (waarschijnlijker) liegen zij. Het is een leugen van de vader van de leugen.

De reactie van Obama

Op 12 januari werd in Parijs een grote demonstratie gehouden waar miljoenen aan deelnamen. Regeringsleiders van over heel de aarde vlogen naar Parijs om hun afschuw over het gebeurde te uiten en te delen in het verdriet van de Franse natie. Allen, behalve regeringsleiders vanuit Amerika. Noch president Obama noch zijn vice-president Joe Biden woonden de historische gebeurtenis bij. Beiden hadden op hun publieke agenda wel ruimte, volgens een Amerikaanse regeringsfunctionaris. President Obama keek naar voetbal op de tv. Procureur-generaal Eric Holder was die dag in Parijs voor een veiligheids-meeting, maar verscheen niet naast de wereldleiders die zich aansloten bij de anti-terrorisme mars. Vice president Joe Biden valt vaak in voor de president bij belangrijke gebeurtenissen maar ook hij schitterde door afwezigheid. Een verklaring van de Witte huis perschef Josh Earnest maakte geen enkele specifieke vermelding van islamitisch terrorisme, de islam, of moslims in het algemeen.

De reactie van de terreurgroepen

Al-Qaeda, Hamas, Hezbollah, Boko Haram: allen lachten om onze onnozele westerse reacties. Zij zien de vredelievendheid die maakt dat mensen de Islam verdedigen, als de zwakheid van in de kern reeds overwonnen vijanden. Het moet een droom zijn voor hen dat presidenten en regeringsleiders de islam blijven beschouwen als onschuldig en vredelievend en dat bijvoorbeeld zelfs gezegd wordt (Obama) dat ‘de Islamitische staat noch Islamitisch, noch een staat is.’ Terwijl de wereld toekijkt hoe Moslimterroristen duizenden onschuldige mannen, vrouwen en kinderen afslachten (waar blijven de wereldwijde protesten daartegen???) is de officiële reactie van wereldleiders dat dit helemaal geen Moslimterreur is maar terreur van mensen die de Koran niet goed begrepen hebben…..

Feest!

Wanneer er een terroristische aanslag heeft plaatsgevonden zoals in Frankrijk, maar bijvoorbeeld ook de aanslag gisteren, 21 januari 2015 in Tel Aviv, waarbij een Palestijn een buschauffeur en elf buspassagiers verwondde, dan viert de Islamitische gemeenschap feest. De messentrekker werd door Hamas geloofd als ‘een held’ (hij stak weerloze mensen neer). Zo ook vierden de Moslims feest en deelden snoep uit na de aanslagen van 11 september. Vanwege de boosheid die dat wereldwijd opriep stopten ze daar toen mee maar de filmpjes staan nog op YouTube. Deze Moslims zien hun terreurdaden alsof allah, hun god, hen de overwinning op het westen gaf. Op 16 januari kwamen honderden Palestijnse Moslims na het traditionele vrijdaggebed van 16 januari 2015 samen op de Tempelberg in Jeruzalem om te demonstreren. Zij scandeerden “jihad, jihad, wij zullen sterven in de naam van allah” en “Mohammed is voor altijd onze meester en leider.” De hele wereld rouwt om wat er in Parijs gebeurde maar de Palestijnen verbrandden de Franse vlag…

Israël heeft het gedaan!

Hoewel Israël als enige democratische en vrije staat in het Midden-Oosten dagelijks en al decennialang te maken heeft met terreur vanuit de Islam, wordt de waarheid omgedraaid en keert de hele wereld zich tegen Israël. Jimmy Carter, Amerika’s minst succesvolle en minst gerespecteerde oud-president, reageerde toen hij hoorde over de aanslag in Parijs met de opmerking dat de motivatie voor de terreurdaden ’terugleidde naar Israëls behandeling van het Palestijnse volk’. Pardon???

Netanyahu niet welkom

Premier Benjamin Netanyahu was niet welkom (en niet uitgenodigd) bij de herdenking in Parijs. (Mahmoud Abbas, die vele terreurdaden verdedigde en daarbij de daders prees, was uiteraard wèl welkom!) Toen Parijs hoorde dat Netanyahu zou komen, werd hem meegedeeld dat Abbas er zou zijn, in de hoop dat dat hem zou afschrikken. Netanyahu liet zich niet afschrikken. Zijn reactie: “Oh echt? Ik ben niet uitgenodigd? Dan zal ik mezelf maar uitnodigen!” De Franse kranten reageerden verontwaardigd met berichten als “Netanyahu negeert Frans pleidooi om weg te blijven!” De Franse president demonstreerde zijn woede bij de ceremonie bij de belangrijkste synagoge in Parijs, waar de vier Joden die vermoord waren, werden herdacht. Hollande zat het grootste deel van de ceremonie uit, maar toen Natanyahu het podium betrad stond de Franse president op van zijn stoel en maakte een vroege exit met zijn gehele gevolg. De delegatie van de leiders van de moslimgemeenschap, die de ceremonie ook hadden bijgewoond koos er ook voor om te vertrekken voordat Netanyahu sprak.

Verkeerd begrepen?

Terug naar de oproepen tot terreur en moorden, die in de Koran staan. Kan het zijn dat extremistische Moslims het gewoon verkeerd lezen? Ik denk zelf van niet. Ze zijn namelijk best duidelijk, hoewel er speciaal voor het Westen gedrukte Korans zijn waarin de toon gematigd is. Ik denk dat we hier hetzelfde argument zien wat ook tegen ‘fundamentalistische’ Christenen wordt gebruikt. Namelijk dat zij de Bijbel verkeerd begrijpen voor wat betreft de Goddelijkheid van Jezus Christus, dat je alleen door Hem behouden zou kunnen worden, het homohuwelijk, de heiligheid van het leven (abortus) en hoe belachelijk het is om te geloven dat er een wereldwijde zondvloed geweest zou zijn. Wij, Christenen die de Bijbel lezen en geloven, begrijpen het gewoon niet goed! Maar in werkelijkheid zijn zij het die niet goed willen lezen in de Bijbel, omdat ze niet willen leven naar Gods Woord. Iedereen die de Koran leest ziet daarin de oproepen tot geweld. Wegredeneren ervan lost het probleem niet op.

Jihad is NOT the way; Jesus is the Way!!!

Misschien denk je dat ik een hekel heb aan Moslims. Niets is echter minder waar. God heeft elk mens lief en Hij wil niet dat iemand verloren gaat. Ook de Moslims niet! Het is mijn wens dat zij de Heer Jezus ook als hun Heiland mogen ontmoeten. In dat kader trof mij onderstaand filmpje. Het laat een man zien, father Zacharia Botros, die er uit ziet als een Moslimgeleerde of een ayatollah. Hij is echter een Christen. Op de manier die men in het Midden-oosten gewend is, met harde stem en wilde gebaren, brengt hij de boodschap van het Evangelie. Evangelisatie gebeurt met radio en tv uitzendingen via de sateliet (ze noemen dat de ‘lucht-oorlog) en zij bereiken nu mensen in door Islam geleide landen, waar het Christelijk geloof verboden is. Meer dan 50 miljoen mensen kunnen deze uitzendingen zien of horen!!

Bekering en opwekking in Islamistische landen

En het heeft resultaat; overal komen mensen tot bekering en ontvangen een levend geloof in Jezus Christus, de Zoon van God. In Saoedi Arabië zijn nu meer dan 100.000 volgelingen van de Heer Jezus Christus, in Pakistan meer dan 2,5 miljoen, in Egypte eveneens meer dan 2,5 miljoen en in Sudan meer dan 5 miljoen!! Wonderlijk, als je bedenkt dat in deze landen bekering tot een ander geloof dan de Islam met de dood wordt bestraft!

De meest gezochte man in de wereld

De radicale Islamitische staat heeft 60 miljoen dollar op het hoofd van deze man gezet, zo graag willen ze hem dood hebben. Ter vergelijk: de Verenigde Staten hadden destijds 25 miljoen dollar op het hoofd gezet van Osama Bin Laden…. Zacharia Botros is echter niet bang en meer dan bereid om voor zijn geloof te sterven. Zijn boodschap is luid en duidelijk: dit is niet het moment om je te verschuilen. Dit is het moment om het Evangelie van Jezus Christus te verkondigen! Dit maakt indruk op de luisteraars. Laten we voor deze man, deze organisatie bidden en bidden dat God harten aanraakt van de mensen die deze blijde boodschap horen!

(het filmpje is in het engels, maar geeft genoeg indruk van hoe Zacharia Botros werkt)