de blokkade van Gaza

Israël is laatst weer eens negatief in het nieuws gebracht (selectieve berichtgeving) omdat zij (volledig krachtens internationale wetgeving en afspraken) de zeeblokkade van Gaza in stand hielden door schepen met ‘vredesactivisten’ tegen te houden en de schepen te onderzoeken op wapens. De mensen op die ‘vredes-vloot’ zouden ongewapende vredesactivisten zijn die op het moment dat de Israëlische marine aan boord kwam ruw wakker werden gemaakt, danwel werden gestoord in hun Islamitisch gebed. In werkelijkheid waren er Islamitische terroristen aan boord, die gewapend waren met stalen staven, messen en zelfs vuurwapens. Zij overrompelden de met paintballgeweren bewapende IDF soldaten, die ‘vredesactivisten’ verwachtten aan te treffen. Bij het daarop volgende treffen waren er gewapende IDF soldaten neergelaten en toen stierven 9 terroristen. De VN eiste meteen dat de blokkade van het door terroristen gecontroleerde gebied zou moeten worden opgeheven en de Amerikaanse president sprak schijnheilig over een ‘onhoudbare situatie’.


VN hulp aan Gaza twintig maal zo hoog als aan Haïti

Het is wonderlijk als je hoort dat ? de VN na de Israëlische militaire operatie van dec. 2008- jan. 2009, die aan 1300 mensen het leven kostte op een bevolking van 1,5 miljoen – 200 miljoen Amerikaanse dollars beschikbaar voor hulp aan de Gazastrook. Bedenk daarbij dat ? de slachtoffers van de natuurramp in Haïti, tot eind januari 2009 slechts 10 miljoen dollar aan hulp van de VN ontving; een aardbeving, die meer dan 230.000 slachtoffers eiste en onder de gevolgen waarvan 3 miljoen mensen hebben te lijden. De internationale gemeenschap is met een grove leugen over een Israëlische belegering van de Gazastrook in de val gelopen, terwijl ze de feiten negeert. Internationale humanitaire hulp komt namelijk al jarenlang onophoudelijk in de Gazastrook terecht. Maar de internationale gemeenschap gelooft nog steeds in de leugen van de ”belegering van Gaza”. Intussen werd Israël in 2009 door meer dan 320 raketten en mortiergranaten getroffen, zoals het Sderot Media Center bericht.

De grootste gevangenis van de wereld?

Op Prophecy in the news las Gary Stearman een brief voor, die hij ontving uit Israël, van een vrouw die de ? directeur is van de Christian Friends of Israël Communities (zij woont in Israël) en zij schreef:

Een ‘Christians voor Sion team’ vanuit Engeland is juist teruggekomen van een bezoek aan een gebied vlak naast de Gaza strook, waar de bewoners dagelijks raketaanvallen van Hamas moeten verwachten. Desondanks spraken deze Israëlische bewoners geen enkele maal haatdragend over mensen uit de de Gaza strook, mensen, waarvan zij zelf momenteel alleen agressie mogen verwachten. Zij ? vroegen of het CFST team wilden doorgeven aan de wereld hoe de situatie in de Gaza strook werkelijk is. Zij waren ontgoocheld over de wijze waarop Israël als agressor en onderdrukker wordt neergezet, vooral omdat zij uit de eerste hand ziet hoe het werkelijk is. Volgens de nieuwsberichten zucht de bevolking van Gaza door honger, het ontbreken van medische zorg, tekorten aan kleding, vers fruit en bouwmaterialen: de internationale gemeenschap is blind voor de werkelijkheid en veroordeelt Israël. Het team beloofde door te geven wat ze zagen en meemaakten, hetgeen dus gebeurt d.m.v. die brief en hier is wat het team rapporteerde:

Voedselhulp

Meer dan 15.000 ton voeding zoals babyvoeding, meel, vlees enz. wordt wekelijks naar Gaza getransporteerd.? Zaden, bevruchte eieren, bijenvolken, en benodigdheden voor de bloemen en plantenindustrie worden eveneens overgebracht. (Toen Israël de Gaza strook overdroeg stonden er tuinbouwbedrijven en kassen) In de eerste drie maanden van dit jaar gingen er zo 94.500 ton voedsel en goederen van Israël naar Gaza met 3.673 trucks. ? Dat klinkt niet echt als een blokkade! Israël staat het transport van de benodigde goederen naar de Gaza strook niet alleen toe; ze voorzien er zelf in! Zo’n drie weken geleden gingen er 100 vrachtwagenladingen voedsel, 65 vrachtwagenladingen fruit en groenten, 22 vrachtwagenladingen suiker, 27 vrachtwagenladingen vlees en vis en 40 vrachtwagenladingen met andere producten gingen de grens naar de Gaza strook over, daarbij geholpen en beschermd door de IDF, het Israëlische leger. In aanvulling op deze vrachtwagentransporten brachten Israëlische schepen nog eens 11.000 stuks vee, (zodat zij Ramadan konden vieren) samen met meer voedsel en goederen, om de Moslim bevolking van Gaza te voorzien in hun behoeften. Hier een link naar een site van Arabieren van de Gazastrook van 26 november vorig jaar met foto’s van hun ‘armoede’.

Medische zorg

Daarnaast zorgt Israël voor een corridor waardoor Arabische patiënten naar Israëlische ziekenhuizen worden gebracht en waardoor 200 Arabische artsen en verpleegkundigen tussen Israël en Gaza heen en weer kunnen gaan. Israël helpt ook bij het coördineren van medische hulp uit Jordanië: artsen en medische benodigdheden. In 2009 alleen al mochten 10.544 patiënten met begeleiders (familieleden) de Gaza strook verlaten om medische hulp in Joodse ziekenhuizen te krijgen. Het enige probleem daarbij was de toestemming die Hamas aan die patiënten moet geven, wat zij vaak weigeren, zeker als de (Arabische) patiënt geen actief lid is van Hamas. In de eerste maanden van 2010 stuurde Israël 152 vrachtwagenladingen met medische apparatuur en medicijnen naar Gaza. In Mei dit jaar kwamen er 37 vrachtwagens geladen met hygiëne producten en een nieuwe CT scan machine.? Mensen uit de Gaza strook, die werkzaam zijn in de medische beroepen, zeiden dat Israël artsen en verpleegkundigen zou sturen als die niet gekidnapped en vermoord zouden worden door de Hamas.

Hulpverleners beschoten

Meer dan 133 miljoen liters brandstof werd de Gaza strook binnengebracht in 18 maanden, dit ondanks dat de chauffeurs van de tankwagens grote risico’s lopen, omdat er op hen wordt geschoten door sluipschutters. Als je dit zo hoort, is dat een compleet ander beeld dan wat wij van het NOS journaal en andere nieuwsmedia in Nederland te horen krijgen, die Israël afschilderen als inhumaan, de Gaza strook blokkerend en alle hulp weigerend.? Het binnenbrengen van cement en ijzer zou worden toegestaan, als de Hamas het niet onmiddellijk zou invorderen om er rakettenbunkers en schuilbunkers voor de leiding van Hamas van te maken.

De media liegt

Wat het Westen een ‘blokkade’ noemt is dat niet; het is alleen het zorgen dat alle grondstoffen en materialen waarmee wapentuig en bunkers kunnen worden gemaakt, de Gaza strook niet in komen. Dat is geheel iets anders dan een blokkade, waarbij de bevolking hongerend van achter hekken toe kijkt…? Voedsel, medische artikelen en andere hulpstoffen worden binnengebracht, zelfs als de hulpverleners daarbij gevaar lopen.

Bid voor Jeruzalem, bid om vrede
en laat uw vrienden daar veilig zijn.
Vrede binnen uw muren,
veiligheid binnen uw vesting.
Omwille van mijn familie en bekenden
bid ik om vrede in uw midden.
Omwille van de tempel van de HEER onze God
bid ik om voorspoed voor u.

Psalm 122 vers 6-9