Niet alleen gaan..

Matteüs 6:5-8

“En wanneer jullie bidden, doe dan niet als de huichelaars die graag in de synagoge en op elke straathoek staan te bidden, zodat iedereen hen ziet. Ik verzeker jullie: zij hebben hun loon al ontvangen. Maar als jullie bidden, trek je dan in je huis terug, sluit de deur en bid tot je Vader, die in het verborgene is. En jullie Vader, die in het verborgene ziet, zal je ervoor belonen.
Bij het bidden moeten jullie niet eindeloos voortprevelen zoals de heidenen, die denken dat ze door hun overvloed aan woorden verhoord zullen worden. Doe hen niet na! Jullie Vader weet immers wat jullie nodig hebben, nog vóór jullie het hem vragen.”

Ken Holloway

In navolging van mijn eerdere item ‘Dansend wakker worden‘ wil ik graag de tekst van het nummer “Dont wanna go alone” met je delen. Het is een nummer wat veel voor mij persoonlijk betekend heeft vanuit verschil-lende perspectieven. Het nummer is van een relatief onbekende country artiest Ken Holloway en het is een autobiografisch nummer. (Veel van zijn nummers hebben prachtige teksten die zeer de moeite waard zijn!)

Ik strompelde naar binnen zo rond kwart over drie. Normaal staat ze mij bij de deur op te wachten; maar nu ligt ze al op bed, in slaap. De laatste tijd is er iets veranderd, ze is niet meer wie ze vroeger was. En terwijl ik in bed kruip vraag ik mij af: houdt ze nog wel van mij?

Ze legde haar hand op mijn schouder zodra ze dacht dat ik sliep. Zachtjes fluisterde ze ‘Dank U Jezus, U bracht hem weer veilig bij mij thuis. Ik weet waar ik heen ga en ik weet dat de hemel openstaat voor mij maar mijn hart breekt als ik er aan denk dat ik hem straks achter moet laten. Want ik wil niet zonder hem gaan, ik wil niet alleen gaan. Alstublieft Heer Jezus; geef hem nog niet op, want hij is de beste vriend die ik heb. Ik wil dat onze liefde voor eeuwig voortduurt; Heer help hem om thuis te komen. Want ik wil niet zonder hem gaan, ik wil niet alleen gaan.’

Ik heb de hele nacht liggen woelen, haar woorden kreeg ik niet meer uit mijn hoofd. En vlak voordat de zon opkwam knielde ik vlak naast ons bed. ‘Heer het leven dat ik heb geleid scheurt ons uit elkaar. Dus als ze straks wakker wordt vertel ik haar dat ik U mijn hart heb gegeven. Want zij wil niet zonder mij gaan, ze wil niet alleen gaan. Geef mij alstublieft nog niet op Heer Jezus; zij is het beste dat mij overkwam. Ik wil dat onze liefde voor eeuwig voortduurt; Heer help mij om thuis te komen. Want zij wil niet zonder mij gaan, ze wil niet alleen gaan. Want zij wil niet zonder mij gaan, en nu hoeft ze niet alleen te gaan.’

© 1995 BMG / Ken Holloway Ministries

Matteüs 7:7
“Vraag en er zal je gegeven worden, zoek en je zult vinden, klop en er zal voor je worden opengedaan.”

Reacties zijn gesloten.