Mahmoud Abbas ontkent bestaansrecht Israël

In een toespraak voor de Verenigde Naties in Genève op 28 oktober j.l. heeft de voorzitter van de PLO Abbas het bestaansrecht van Israël ontkend. Zo blijkt uit een uitzending van de officiële Palestijnse televisie. Mahmoud Abbas zei: “Hoe lang zal de Israëlische bezetting nog duren. Na 67 jaar, hoe lang nog?” In 1948, 67 jaar geleden, werd Israël gesticht. Hij noemt dus Israël “bezet gebied”! Hij is – ondanks alle gesloten vredesakkoorden – nog steeds uit op de verovering en dus de vernietiging van Israël.

Twee dagen na deze toespraak werd Mahmoud Abbas met grote eer ontvangen door de Tweede Kamer, premier Rutte en de ministers Koenders en Ploumen en een dag later door koning Willem-Alexander. Dat was omdat Mahmoud Abbas ‘vrede met Israël’ zou nastreven. Dat blijkt dus een leugen.

Ook verklaarde Mahmoud Abbas achter gesloten deuren aan de Tweede Kamer dat hij “alle geweld veroordeelt”. Inmiddels is uitgekomen dat hij messenstekers van de Palestijnse terreurgroep Hamas die bij hun terreurdaad werden neergeschoten een militaire erebegrafenis geeft. Een duidelijker boodschap dat hij achter het geweld staat, is nauwelijks denkbaar. Later in dezelfde toespraak zei Mahmoud Abbas: “De heilige plaatsen worden al zeven decaden lang elke seconde keer op keer ontheiligd.” Dit is een duidelijke ophitsing en racisme tegen Joden die volkomen vreedzaam de Tempelberg bezoeken. Ook zijn veroordeling van het geweld en het ontkennen van ophitsing blijken daarmee een leugen.

Overigens is Mahmoud Abbas geen president meer; zijn termijn liep op 9 januari 2009 al af. Omdat hij geen nieuwe verkiezingen organiseert, regeert hij sindsdien als dictator verder.

Het is triest dan hij desondanks – en ondanks zijn ophitsing tot geweld tegen Joden – een zeer eervolle ontvangst kreeg in Nederland.

Op de officiële Facebook account van de partij van Mahmoud Abbas, Fatah, wordt in een op 29 oktober 2015 geplaatste afbeelding eveneens het huidige Israël geclaimd als ‘Palestina’.

pmw logo

 

 

 

Bidt voor Israël!

bron: Likud.nl

 

Reacties zijn gesloten.