Dries van Agt verdient geen serieus podium

Gezamenlijke verklaring van het Simon Wiesenthal Instituut en Likoed Nederland.
oud premier van agt

In een uitzending van EenVandaag op 5 september 2016 werd de heer Dries van Agt uitgebreid aan het woord gelaten. Hij vond dat de Israëlische premier Netanjahoe opgepakt moest worden als “oorlogsmisdadiger”. Waaruit bestonden die oorlogsmisdaden? Uit het bouwen van woningen voor Joden. Het bouwen van woningen voor Joden oorlogsmisdaden noemen, is uiteraard volstrekt bespottelijk.

Hij vond deze woningbouw ook erger dan Palestijnse terreuraanslagen. Hoe kan iemand woningbouw veel erger vinden dan het vermoorden van talloze onschuldige burgers, mannen, vrouwen en kinderen? Niets laat duidelijker zien dat de heer Van Agt elk moreel kompas kwijt is.

Zoals trouwens ook in zijn ministertijd bleek uit de vrijlating van échte oorlogsmisdadigers (de Drie van Breda, betrokken bij de moord op honderdduizend Nederlandse Joden) en zijn eigen betrokkenheid bij een oorlogsmisdaad (zijn opdracht om Molukkers dood te schieten nadat die de wapens al hadden neergelegd).

De heer Van Agt beroept zich op de VN, een orgaan dat gedomineerd wordt door de vele islamitische lidstaten en daardoor Israël om de haverklap veroordeelt. Maar zelfs die hebben dit jaar bij monde van het ‘Kwartet’ ook het Palestijnse geweld onomwonden veroordeeld: “Het aanhoudende Palestijnse geweld, de terreuraanslagen tegen burgers en het aanzetten tot geweld ondermijnen de hoop op vrede. Deze verergeren het wantrouwen en zijn fundamenteel onverenigbaar met een vreedzame oplossing.”

Dat de heer Van Agt weinig waarheidsgetrouw over het Midden-Oosten bericht, blijkt ook uit zijn ijver om de internationaal als terreurorganisatie bestempelde Hamas tegemoet te komen. Zijn argument is dat Hamas wel af zou willen zien van de vernietiging van Israël. Hamas zegt zelf keer op keer dat dit onzinnige wensdromen zijn, gezien haar fundamenteel islamitische karakter – en zet zo de heer Van Agt lelijk in zijn hemd.

Het is triest dat EenVandaag de heer Van Agt zo onzinnig laat inhakken op een premier van een bevriende staat en de enige democratie in het Midden-Oosten. Dat deed de publieke omroep niet bij eenzelfde bezoek vorig jaar, van de Palestijnse president Abbas, hoewel daar heel wat meer reden voor was:

  • zijn dictatuur (al tien jaar geen verkiezingen meer gehouden)

  • zijn hand in terreuraanslagen (onder ander op de Olympische Spelen in München)
  • zijn proefschrift dat de Holocaust bagatelliseert en was uitgelokt door “de zionisten”
  • en zijn racistische ophitsing tot de laatste Palestijnse terreurgolf.


Waarom toch deze verwrongen beeldvorming, waarbij islamitisch geïnspireerde terreur keer op keer onder het tapijt wordt geveegd, zelfs nu deze ook Europa heeft bereikt?

geweld


overgenomen van likoed.nl

Reacties zijn gesloten.