Dansend wakker worden!

1 Korintiers 15:42-43

Zo zal het ook zijn wanneer de doden opstaan. Wat in vergankelijke vorm wordt gezaaid, wordt in onvergankelijke vorm opgewekt, wat onaanzienlijk en zwak is wanneer het wordt gezaaid, wordt met schittering en kracht opgewekt.

dansend wakker worden, zoals een vlinder doet

Staan we daar wel eens bij stil? Wat onaanzienlijk en zwak is.. wordt met schittering en kracht opgewekt.

Niet alleen in geestelijk opzicht leven we in een onvolmaakte wereld maar ook in fysiek opzicht. Onze lichamen zijn sterfelijk en onderhevig aan degeneratie. Maar ook ziekte of andere oorzaken kunnen ons lichaam zwak of onvolledig maken. Dit onvolmaakte lichaam beperkt ons hier en nu maar straks?

Graag zou ik de tekst van een lied met u delen en wel het nummer ‘Wake up dancing’ van Gordon Mote. Het originele nummer is in het engels maar hieronder volgt (vrij vertaald) de Nederlandse tekst.

“Hij schoof de oude rieten stoel dicht bij zijn grootvader’s bed. Met een stem verzwakt door pijn fluisterde zijn grootvader hem toe. Wil je mij mijn goede schoenen brengen en ook mijn oude zakhorloge. Breng ook mijn zondagse pak met dat vest gevoerd met satijn. Toen hij het verdriet zag in de ogen van zijn kleinzoon zei hij; ik moet me voorbereiden want vanavond ga ik naar huis.

Ik zal walsen over de hemel vloer terwijl een band van engelen speelt. Ik doe de two-step op wat sterrenstof een miljoen kilometer hier vandaan. Je zult nooit opnieuw kunnen beginnen tenzij je eerst het einde bereikt. En deze oude benen gaan weer tot leven komen; Ik zal dansend opstaan.

Hij zei; als het niet te veel moeite is dan moet je nog één ding voor me doen? Ik zie straks ook je oma weer, kun je haar favoriete schoenen brengen. Die met de linten, rood, getrimd met wit. De laatste keer dat ze ze droeg dansten we de hele nacht. Waarom ze ze achter liet is vrij eenvoudig, je oma danste nooit met iemand behalve met mij.

Maar straks dansen we over de hemel vloer terwijl een band van engelen speelt. We doen de two-step op wat sterrenstof een miljoen kilometer hier vandaan. Je zult nooit opnieuw kunnen beginnen tenzij je eerst het einde bereikt. En deze oude benen gaan weer tot leven komen; we zullen dansend opstaan.”

Dus ga je gebukt onder lichamelijk beperkingen of ken je iemand die hieronder gebukt gaat; realiseer je dan dat dit allemaal tijdelijk is.

“wat onaanzienlijk en zwak is wanneer het wordt gezaaid,
wordt met schittering en kracht opgewekt.”