van 2016 naar 2017

2016 is alweer bijna voorbij. Het was een jaar met vele dieptepunten, oorlogen, aanslagen en aardbevingen. Hier wat lijstjes:

zware aardbevingen

januari
India, Californië, Mexico, Alaska
februari
Taiwan, Chili, Indonesië, opnieuw Taiwan, Nieuw Zeeland
maart
Indonesië
april
Japan (3x), Alaska, Afghanistan, Myanmar, Guatemala, Ecuador (3 x), Mexico, Frankrijk, Vanuatu
mei
Japan, Ecuador, Kreta, Taiwan
juni
Sumatra, Californië
juli
Oost-Timor, Ecuador, Japan, Chili
augustus
Vanuatu, Peru, Italië, Myanmar
september
Japan, Nieuw Zeeland, Oklahoma, Rhodos, Peru, Tanzania, Colombia
oktober
Papoea Nieuw Ginea, China, Italië (2x)
november
Chili, Oklahoma, Nieuw Zeeland (3x), Japan (2x), El Salvador, China, Nepal, Italië, Polen
december
Nieuw Zeeland, Indonesië, Californië, Salomonseilanden, Italië, Papoea- Nieuw Ginea, Chili

Oorlogen

Libië
Escaleert snel. IS steeds machtiger rond Sirte en probeert Ajdabya en olievelden in te nemen in het oosten.
Irak
Voortdurende onrust en aanslagen. IS verliest terrein. Inmenging Turkije & Iran complicerende factor
Turkije
Betrokkenheid Syriëoorlog & Irak, transit jihadisten naar/van N-Syrië, onrust in Oost-Turkije, transit vluchtelingen/migranten.
West-Europa
Aanslagen IS en/of AlQaeda
Jemen
Oorlog in Jemen is bloedig, destabiliseert Arabisch schiereiland/Golf, Al Qaïda en IS gebruiken chaos om gebied in te nemen.
Balkan
Onrust Kosovo, onrust Montengro over Navo-lidmaatschap, Bosnische Serviers dreigen aansluiten bij Servië. & verdeeld Moldavië.
Ukraine
Op dit moment relatief rustig. Ukraine probeert Rusland te verleiden tot oorlog, wetende dat de NAVO hen te hulp zal komen.
Syrië
IS, Al Qaeda, Assad, Turken, VS, Russen, Iran & nog tig landen, Terrorisme, proxy-war, vluchtelingen. Nachtmerrie in ‘t kwadraat.

aanslagen in Europa

1 januari
Valence Frankrijk automobilist rijdt in met auto op groep militairen 3 doden. In Duitsland worden tijdens de Nieuwjaarsfeesten vele vrouwen verkracht door een grote groep asielzoekers.
7 januari
Parijs Frankrijk man met mes steekt om zich heen
februari
Bij diverse zelfmoordaanslagen c.q. bomaanslagen in Afghanistan en Syrië komen diverse mensen om het leven. Terreurgroepen Boko Haram, IS, Al-Shabaab blijven aanslagen plegen.
22 maart
aanslagen in Brussel, België op metrostations en luchthaven Zaventhem. 32 doden.
13-06-16
Maganville Frankrijk man vermoordt politieagent en diens vriendin
28 juni
Istanbul terroristische aanslag luchthaven Atatürk 41 doden. 26 mensen in Bangladesh worden vermoord bij een gijzeling.
eveneens in juni
vijftig bezoekers van een homobar in Orlando worden doodgeschoten
14 juli
Nice Frankrijk man rijdt met truck in op menigte op boulevard. 84 doden
19 december
met een vrachtwagen rijdt een IS terrorist een kerstmarkt op in Berlijn. 12 doden.
21 december
de Russische ambassadeur in Turkije wordt negen keer in de rug geschoten.

In 2016 (t/m oktober) verdronken er 4220 bootvluchtelingen.

Samenvattend aantal doden door terroristische aanslagen door IS, Taliban en Boko Haram in 2016

Frankrijk 89, België 35, Groot Brittannië 2, Ierland 1, Duitsland 14, Verenigde Staten 62,
verder: Irak 3873, Syrië 1441, Turkije 264, Afhanistan 756, Pakistan 206, Jemen 408, Nigeria: 445, Kameroen 159, Congo 105, Somalië 331, Libië 286, Egypte 101

horizon-lijn2

Amerika
Barack Hoessein Obama was gedurende het hele jaar bezig om Israël te benadelen en Amerika uit te dagen. In februari, mei en in oktober is er sprake van een reële oorlogsdreiging. In oktober haalde Rusland zelfs de in het buitenland studerende kinderen terug naar Rusland (zij moesten hun studies afbreken) en 40 miljoen Russen oefenden voor de schuilkelders bij een kernoorlog. Nog tijdens de verkiezingen is het DEFCON niveau 3, hetgeen betekent ‘aanzienlijke kans op kernoorlog’.

Donald Trump
De verkiezingsstrijd levert een verrassende winnaar op: Donald Trump. Een verrassing voor velen, want de heersende elite had Hillary Clinton die plaats beloofd. Hier keerde het volk zich eindelijk tegen de illuminatie en eisten zij hun zelfbeschikkingsrecht weer op. Donald Trump wordt niet aangestuurd door de elite die de Nieuwe Wereld Orde willen. Trump kondigt aan de kapot gemaakte betrekkingen met Rusland te willen herstellen en Israël te zullen verdedigen tegen de VN, Israëls vijand. Prompt zakt het DEFCON niveau na de verkiezing van Donald Trump terug tot niveau 5, het laagste niveau van DEFCON.

Een steek in de rug
Vanaf de wederopstanding van de staat Israël zorgt Amerika ervoor dat resoluties die Israël bedreigen worden tegengehouden met een Amerikaans veto. De Algemene Vergadering van de VN heeft honderden resoluties tegen Israël aangenomen. Tegen de Palestijnen met hun zelfmoordaanslagen, steekpartijen, bomaanslagen en raketbeschietingen geen. Ook landen met beruchte mensenrechtenschendingen ontkwamen aan een veroordelende resolutie van de VN. De VN lijkt alleen en uitsluitend te zijn opgericht om Israël te veroordelen. Zoals ik al eerder schreef in het topic December: een surprise? http://appie.abspoel.nl/december-een-surprise/ verraadde Obama als afscheidskado Israël bij de VN resolutie die stelt dat Israël zich moet terugtrekken uit ‘bezette Palestijnse gebieden’. Dat die gebieden niet Palestijns waren en dat in deze gebieden ook de Palestijnen huizen en nederzettingen bouwen speelt geen rol.

2017
Na deze opsomming van alle narigheid die in 2016 gebeurde, hoopgevende zaken in 2017: Zodra Donald Trump beëdigd wordt heeft Israël weer een betrouwbare en invloedrijke vriend. Amerika zal haar ambassade dan verplaatsen van Tel Aviv naar Jeruzalem, de Joodse hoofdstad. Trump heeft over Judea en Samaria gezegd dat hierover alleen gesproken kan worden in vredesbesprekingen. En die kunnen alleen beginnen als de Palestijnen Israël erkennen, als zij afzien van terreur en met een open agenda vredesbesprekingen willen voeren. Als Palestina en Israël als twee staten moeten leven kan dat alleen als er een echte vrede is. Die vrede is helaas niet te verwachten, gezien de onverzoenlijke standpunten van de Hamas in de Gaza strook en Abbas als ‘president’ van de PA.

Openbaring 12
Zoals al vaak besproken is de constellatie van sterren zoals beschreven in Openbaring 12, zichtbaar aan de hemel op 23 september 2017. In grote lijnen staan de sterren elk jaar zó, maar alleen in 2017 staan de sterren exact zó. Openbaring 12 vertelt over een zwangere vrouw met de zon bekleed, met de maan onder haar voeten en een krans van twaalf sterren op haar hoofd. Als zij bevalt van haar mannelijke kind staat de draak klaar om het kind te verslinden. Het mannelijke kind is meestal aangeduid als de Heer Jezus. Het kan echter ook de Gemeente zijn. De Heer Jezus werd niet ‘weggerukt vanwege dreigend gevaar’ en de Gemeente zal dat wel worden. Ik beschrijf dit alles uitgebreid in het topic Pré trib in Openbaring 12? Als dit klopt, zal de opname van de Gemeente dan op 23 september 2017 plaatsvinden? Wie het weet mag het zeggen. Ik weet het niet, maar probeer slechts de mogelijkheden aan de hand van de Bijbel weer te geven.

Spannend!
2017 wordt dus een spannend jaar. Blijf jij met mij uitzien naar de spoedige komst van de Heer Jezus voor Zijn Gemeente? Als de doden die in Christus gestorven zijn zullen opstaan, en wij, die in Christus zijn en leven op dat moment veranderd zullen worden en wij samen de Heer Jezus tegemoet zullen gaan?

De laatste jaarweek
De Opname van de Gemeente betekent tegelijkertijd de start van de grote verdrukking. De wereld zal een terreur kennen die we zelfs nu niet voor mogelijk houden. De aarde zal nog erger beven en wankelen en miljoenen mensen zullen sterven. Geen tijd om naar uit te zien; wel een tijd om voor te waarschuwen nu het nog kan.

Wat een uitzicht!
En toch: als deze verschrikkelijke eindtijd voorbij zal zijn, dan is de Heer Jezus teruggekomen als de Koning der koningen. Dan zal Hij Israël bevrijden en herstellen en zij zullen als volk van God de Hem aan de wereld bekendmaken. Dan zal er vrede komen en de aarde zal bloeien. De zaaier zal moeten stoppen met zaaien om de oogster de helpen. Geen honger, geen ziekten, geen verdriet. Wat een uitzicht!

Amen ja, Heer Jezus, kom spoedig!
bron: aardbevingen

bron oorlogen

bron bootvluchtelingen

bron terroristische doden

bron Defcon

bron VN resoluties

Reacties zijn gesloten.