Nederland financiert promotie Jihad


Uit een verklaring van het Ministerie van Buitenlandse Zaken blijkt dat de regering recent subsidie heeft gegeven aan het Palestijnse nieuwsagentschap Ma’an. Dit vond Nederland passen in het kader van het stimuleren van “de vrijheid van meningsuiting”.

Echter, dit nieuwsagentschap noemde de terrorist die vorige maand een 13-jarig Israëlisch meisje (foto) vermoordde dat in haar slaapkamer lag te slapen, een “martelaar”.

Hallel-Yaffa-Ariel-300x169

Dat is iemand in de islamitische leer die is gestorven in de jihad – de strijd tegen de ‘ongelovigen,’ en daardoor direct naar het islamitisch paradijs gaat en daar beloond wordt met 72 maagden.

Daarmee geconfronteerd vindt het Ministerie dit verheerlijken van geweld geen reden om geen ‘ontwikkelingshulp’ meer te geven, want die is juist passend om zo “mensenrechten” en de gewenste “pluriformiteit” bij Palestijnse media te stimuleren. Immers, zo schrijft het ministerie, volgens de Palestijnen zou een martelaar iemand zijn “die omkomt in de strijd voor ‘de Palestijnse zaak’ en het beëindigen van de Israëlische bezetting.” Dat is nu eenmaal “de lokale context”.

Is het dan niet erg dat door dit soort (door Nederlands belastinggeld gesponsorde propaganda) het afgelopen jaar tientallen onschuldige Israëlische burgers zijn omgekomen? Schijnbaar niet, want Israëlische kinderen vermoorden past volgens het ministerie nu eenmaal hoe Palestijnen “in verzet komen tegen de bezetting.”

Dat 98% van de Palestijnen helemaal niet onder een bezetting leeft, maar onder Palestijns zelfbestuur, en dat de moslimfundamentalisten niet moorden om tegen een ‘bezetting’ te strijden maar om daardoor toegang te krijgen tot het islamitisch paradijs, daarvoor steekt onze regering – nog steeds – haar kop heel diep in het zand. Terwijl een blik op Wikipedia duidelijk maakt wat er werkelijk mee bedoeld wordt: het begrip shahid (martelaar) heeft een diepe religieuze betekenis. Het gaat om een moslim die sterft tijdens het vervullen van zijn plicht voor de islam – tijdens de jihad, met het paradijs als beloning.

Zo wordt het ook door de Palestijnse leiders uitgelegd, bijvoorbeeld door Mahmoud Al-Habbash – voormalig minister en tegenwoordig religieus adviseur van de Palestijnse president Abbas – op de Palestijnse televisie: “Alle zonden zijn vergeven met de eerste golf van zijn bloed uit zijn wond”.

De regering ziet er geen probleem in om de verheerlijking hiervan te stimuleren, en dat in een tijd waarin de radicaal-islamitische terreur ook de Cote d‘Azur heeft bereikt. IS zal verrast zijn te vernemen dat het voor het verheerlijken van de aanslagen in Brussel, Parijs en Nice aanspraak kan maken op Nederlandse overheidssubsidie, in het kader van de bevordering van de pluriformiteit.

Drie maanden geleden wees Likoed Nederland er in een persbericht op dat Nederland een Palestijnse organisatie had gefinancierd die een eerbetoon organiseerde voor het doden van drie Joden en het neersteken van een bejaarde Nederlandse christelijke vrouw.

In antwoord op Kamervragen van de partij VNL daarover antwoordde de regering dat: “Het kabinet wil geen steun verlenen aan organisaties die antisemitische uitingen doen danwel terreur verheerlijken.” Dat blijkt een zeer holle frase.

De brute moordenaar van dit meisje mag bewonderd worden als een heilige islamitische martelaar – ondersteund met Nederlands overheidsgeld.

www.likud.nl

Reacties zijn gesloten.